Opdrachtgever

OPENSTAANDE MANAGEMENT- OF DIRECTIEFUNCTIES?

Voor en met jou aan de slag.

Ons doel is de best passende en leverende manager of directeur in jouw organisatie binnen brengen.

Wellicht kun je zelf inschatten wat voor vlees je met iemand in de kuip hebt en of diens ervaring aanvult. Om enkele overtuigend geschikte en bij jouw organisatie passende kandidaten te vinden, is het toch verstandig een betrokken en tegelijk onafhankelijke specialist in te schakelen.

Gebruik maken van directieenmanagement.nl brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Een heldere analyse wat binnen de organisatie nodig is;
  • Een duidelijk overzicht van gewenste competenties, persoonlijkheid en ervaring;
  • Objectiviteit in de beoordeling van kandidaten.

Om de kans zo groot mogelijk te maken dat de leidinggevende die je binnenhaalt levert, is het belangrijk scherp in beeld te brengen wat de verwachtingen zijn. Wat zijn de zaken die hij of zij onder z’n hoede krijgt, welke output wordt verwacht, welke doelen willen jullie dat hij realiseert? Wat zijn de verantwoordelijkheden en bevoegdheden, hoe ziet het er over een jaar uit: ervan uitgaande dat zij/hij doet en levert wat jou voor ogen staat?

Enkele uitgebreide gesprekken met jou en andere stakeholders maakt deel uit van ons intakeproces. Op het moment dat jij overtuigd bent dat wij goed begrijpen en doorvoelen wat jouw bedrijf nodig heeft, gaan we met de werving van start.

Hoe wij kandidaten werven en selecteren

Onze ondernemersachtergrond, kennis van allerlei bedrijven, organisaties en bedrijfsprocessen helpt ons snel in beeld te hebben wat wel en niet matcht met jouw onderneming. Om risico’s te vermijden maakt het referentieonderzoek deel uit van ons selectieproces. Inzetten van een assessment helpt ons nog beter in beeld te krijgen wat het potentieel van de kandidaat ook op de langere termijn is.

In directieprocedures vergt de aanpak om te komen tot de juist evenwichtige overeenkomst bijzondere aandacht. Het gaat dan om salaris, pensioen, auto, eventueel een bonus (zo ja op basis waarvan), de feitelijke arbeidsovereenkomst en vaak genoeg nog andere bijzondere voorwaarden. Regelmatig speelt de wens deel te kunnen nemen in de onderneming.

Vroeg in het proces spreken we met jou en met potentiƫle kandidaten op deze punten over de verwachtingen. Zo vermijden wij verderop in het traject het proces met een kandidaat af te moeten breken.


BEL OF MAIL ONS

Kennismaken, jouw wervingsbehoefte doorspreken?

Je hebt komende tijd concreet een management- of directiefunctie in te vullen? Of misschien heb je de beeldvorming nog niet afgerond hoe of wat.

Bel ons of maak een vrijblijvende afspraak!
Samen sparren over dat wat er in je hoofd afspeelt, maakt het helder.

We kijken naar je uit!


BEDRIJFSOPVOLGER GEZOCHT?

Ook voor bedrijfsovername

Ben je op zoek naar een bedrijfsopvolger, iemand die de taken, werkzaamheden en verantwoordelijkheden van jou als directeur/ondernemer overneemt? Ook wanneer je jouw bedrijf in de komende jaren zou willen overdragen, werkt onze aanpak geschikte en geĆÆnteresseerde kandidaten te vinden goed.

Zin in een kennismaking met jou!