Executive search

BIJ OPENSTAANDE POSITIES

Wat is executive search?

Klinkt ingewikkeld en duur: Executive search. Toch is het eenvoudiger dan je denkt. Simpel gezegd betekent dit dat wij relevante en geschikte kandidaten voor directie- en managementposities benaderen voor de openstaande functie binnen jouw bedrijf. Ook die management- en directiekandidaten die niet actief op zoek zijn naar een volgende positie, maar die bij de voor hen juist interessante mogelijkheid toch openstaan, komen voor een kennismaking.

Wanneer Executive search?

Het kan slim zijn breed te kijken, mensen met een verschillende achtergrond, ervaring in andere sectoren te benaderen. Bijvoorbeeld als je bedrijf groeit en de sector verandert, het speelveld wijzigt. Het ons-kent-ons-gevoel wordt minder. Je gaat steeds vaker zakendoen met grotere partijen. Een frisse blik van iemand met een andere visie en uit een andere hoek kan jouw bedrijf verder door dit decennium loodsen. 

Het kan ook zijn dat je zelf wel mensen kent die je geschikt acht voor de functie, maar dat je hen niet direct wilt benaderen. Het kan prettig zijn om een tussenpersoon in te schakelen voor het polsen van mogelijke kandida(a)t(en).

6 signalen dat het tijd is voor een directeurWERVING & SELECTIE

Werkwijze

Ons werving- en selectieproces is persoonlijk en effectief. Je doorloopt het hele proces samen met jouw vaste contactpersoon.

  • Opstellen vacature- en bedrijfsschets;
  • Plaatsen van vacature op diverse vacaturesites, social media en eigen website;
  • Werven en selecteren van kandidaten;
  • Kennismakingsgesprek en vervolggesprek(ken);
  • Aanbod- en indiensttreding.

Anders dan in de zoektocht naar in een bepaald vakgebied gespecialiseerde kandidaten, blijkt er bij de werving van directiekandidaten meer interesse te zijn. Waarom? Enerzijds is het succesvol invullen van deze functies meestal niet afhankelijk van specifieke kennis of ervaring. Anderzijds zijn er vaak meer mensen geïnteresseerd in een degelijke carrière stap, terwijl het aantal posities op directie- en managementniveau beperkt is.

7 x een zorgvuldige procedure

manager vacatures directieenmanagement.nl